Thursday, 15 December 2016

Miniature photography by Twelve Lab Studios

Assalamualaikum semua!!
Alhamdulillah terima kasih kak Mirza Syazwina sebab bagi peluang kepada saya untuk menang hihi.
semoga akak sentiasa berjaya dan dipermudahkan segala urusan dan bisnes ni. dan dimurahkan rezeki jugaa.

jom tengok gambar. nanti nak post kat IG jugak la.

comelnya van tuu. eh ke kereta? nampak real kan berdiri sebelah van. cantikk

me and my beloved mother

cantik kan gambar2 ni 😍😍😍

Korang nak jugak gambar diedit macam ni? kecik2 comel2 je. miniature photograph namanya.
bolehlah follow Twelve Lab Studios kat Instagram ye! RM5 je untuk satu gambar! murah je tau. wowo. boleh tengok contoh2 gambar kat instagram tu juga ye. cantik2 semua tau.

Assalamualaikum!πŸ˜„

#jomsapottwelvelabstudios

Sunday, 4 December 2016

First time makan nasi ayam Ibu buat

Assalamualaikum!πŸ’•

Wah. banyaknya kan giveaway/segmen bulan disember ni? almaklumlah nak masuk 2017 dah. tinggal 27 hari lagi kan. bloggers yang anjurkan giveaway ni sangat bermurah hati :)
banyak sangat join giveaway, tapi pasal life takde update huhu.
apa pun goodluck kepada semua yang join giveaway2 ni ^__^

oklah. tadi Nashwa dan keluarga makan nasi ayam! rasanya (serious tak ingat), ni first time Ibu buat nasi ayam tahun 2016 ni. tahun lepas ada buat rasanya. jadi sebab itu jarang2 sangat nak makan nasi ayam kat rumah so kita pun tangkaplah gambar nasi ayam yang tersangatlah sedap ni ahahah. eh mestilah sedap ibu dengan Nashwa yang masak ni. masakan ibu adalah yang paling sedap "di dunia". tapi lagi best anak2 bantu masak, kan? ye ke hihi. takut kalau anak2 tolong masak tiba2 tak jadi lak XD

lama juga nak buat nasi ayam ni tau. fuhh. start masak 11.30 pagi. sampai 1.20 petang. haa lamanya. korang masak nasi ayam berapa lama ek? sebenarnya waktu buat tu ada juga buat; blend bawang, cili kering untuk masak time lain kan. senang ada bawang blend & cili blend yang dah siap. tu lah kot sebab lama sangat.



bila dah upload dalam entry ni baru perasaan, laaa kena crop laa. bagi nampak nasi ayam  je. ok malas. so nampaklah mee goreng sarapan pagi tadi hihi.

terliur tak? hehe. malam ni makan nasi ayam lagi sebab tak habis lagi kan. tapi ayam tu ayam gorenglah. yang tengah hari punya ayam yang dibakar. hm mana lagi sedap? ayam goreng vs ayam bakar?

ok berakhir di sini. Assalamualaikum!
terima kasih sudi baca πŸ’•

Thursday, 1 December 2016

Yayy free sample lip ice sheer colour!

Assalamualaikum...

Hari tu. ah beberapa minggu lepas la kot. duk scroll news feed kat facebook. Nashwa terjumpa post Lipice Malaysia cakap pasal dorang nak bagi free sample lipice sheer colour. kena isi borang online. ingatkan ikut nasib ke dorang nak bagi free sample tu. rupa-rupanya semua yg isi borang memang akan dapat free sample yay... ingatkan nashwa tak dapat sebab lama dah isi borang tak de pon kat peti surat hahah.

pastu semalam tak sangka pulak tengok2 banyaknya surat ibu& abah dapat. akhir sekali satu surat tu tulis Nur Nashwa Alia... Wahhh. yayy. pegang2 surat ada something keras panjang. of course lah lip ice tu kan. n tgk alamat pun dari Mentholatum.

Bila dah buka surat tu cam hampa sikit hahah sebab alahai kecikknya lip ice nyeerr. Yelah bayangkan yang panjang dalam gambar tu hihi. tapi bila pikir balik. ooh ni kan free sample je. huhu.

tengok. lip ice sheer colour ni takde warna kan? tapi bila disapu pada bibir akan bertukar menjadi warna pink!
ni first time pakai nih. hihi.

haa pastu tgk2 ada lagi barang dalam surat. wahh dapat voucher hihi. alamak kena guna 1 January sampai 28 Februari je. i mean hm lambat lagi boleh guna. kenapa tak bulan disember?? ok nvm πŸ˜“

oh key tu je . thanks for reading!! πŸ’•πŸ’•

p/s: whoa yay boleh letak emoji sekarang and wah blogger.com pun dah baruπŸ‘…